A A A K K K
для людей із порушенням зору
Бужанська громада
Черкаська область, Звенигородський район

Лисянський РС УДМС України в Черкаській області звертає вашу увагу

Дата: 26.03.2021 14:53
Кількість переглядів: 3193

Шановні жителі Бужанської територіальної громади

Лисянський РС УДМС України в Черкаській області звертає вашу увагу на те, що ті, хто вже оформив паспорт громадянина України нового зразка, міг на практиці переконатися, що ID-картка – це зручно, безпечно, сучасно та просто.

  • ID-картка – самодостатній документ, який посвідчує особу та підтверджує громадянство України, не потребує зчитування даних з чипу, подання додаткових довідок чи сертифікатів;
  • послуга з оформлення паспорта громадянина нового зразка є максимально доступною – у всіх підрозділах ДМС України, а також її можна отримати безперешкодно в Лисянському районному секторі УДМС України в Черкаській області, який розташований в смт. Лисянка на вул. Незалежності, 29;
  • ID-картки видаються на основі електронної бази даних – Єдиного державного демографічного реєстру, тому процедуру ідентифікації доведеться пройти лише один раз, надалі інформація про особу міститиметься в реєстрі;
  • на безконтактний електронний носій ID-картки можна записувати електронний цифровий підпис (лише для осіб, які досягли 18-річного віку), який дозволить у майбутньому використовувати різноманітні електронні сервіси, у тому числі отримувати адміністративні послуги не виходячи з дому;
  • ID-картка вже сьогодні дозволяє безперешкодного перетинати державний кордон України для подорожей доГрузії та Туреччини.
  • обов’язкової заміни  паспортів громадянина України у вигляді книжечки на  ID-картки не передбачається, тому що Законодавство України не визначає кінцевої дати чинності паспортів громадянина України зразка 1994 року. Однак у даний час законодавством передбачено обмін паспорта громадянина України зразка 1994 року на ID-картку за бажанням власника.Також ID-картка видається у всіх випадках, коли необхідна заміна паспорта зразка 1994 року (втрата, крадіжка, псування, зміна прізвища або інших даних власника документа).
  • Крім того, паспорт-книжечка обмінюється на ID-картку, якщо власник не вклеїв фото в паспорт протягом одного місяця після досягнення 25 або 45 років.

Нагадаємо, послуга з оформлення ID-картки вперше є безкоштовною.          До уваги, діти при досягненні 14 років можуть одночасно отримати паспорт і номер платника податків, витративши до 15 хвилин часу на заповнення заяви,  ця послуга також є безкоштовною.    

Паспорт громадянина України є документом, що посвідчує особу та підтверджує громадянство України на території України, а паспорт громадянина України для виїзду за кордон є документом, що посвідчує особу та підтверджує громадянство України особи, на яку він оформлений, за кордоном і дає право цій особі на виїзд з України і в’їзд в Україну (частина перша статті 21 та частина перша статті 22 Закону України «Про Єдиний державний демографічний реєстр та документи, що підтверджують громадянство України, посвідчують особу чи її спеціальний статус»).Таким чином, для виїзду за кордон потрібно використовувати паспорт громадянина України для виїзду за кордон.

Кожен громадянин Українимає право на отримання паспорта громадянина України для виїзду за кордон. Такий паспорт може бути оформлений з народження.

З інформацією щодо документування паспортом громадянина України для виїзду за кордон матимете змогу ознайомитись в період з 26.04.2021 по 01.05.2021 року на даному сайті.

 З повагою Лисянський РС УДМС

України в Черкаській області

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь